youtube, modaal salaris, views, per maand, verdienen, cpm
Nikkie de Jager a.k.a. Nikkietutorials (Afbeelding: ANP)

Eindelijk tijd om daad bij woord te voegen en een YouTube-kanaal uit de grond te stampen. Maar hoeveel views heb je maandelijks nodig om evenveel te verdienen als een modaal salaris?

Het vermogen bij elkaar vloggen van een Mr. Beast wordt gezien zijn enorme schare abonnees een schier onmogelijke taak. Dan is een modaal maandsalaris verdienen met YouTube een realistischer doel.

Modaal salaris dankzij YouTube

VIDEO: Ik Verdubbel je Salaris, als je zegt Hoeveel je Verdient: DEEL 2 🥳💸
Kalvijn

Eerst even vaststellen hoeveel het modale maandsalaris tegenwoordig bedraagt. Exclusief vakantiegeld liggen de maandelijkse inkomsten van de Nederlandse Jan Modaal op 3.086 euro. Voor de duidelijkheid: het betreft hier niet het gemiddelde, maar het meest voorkomende salaris.

Hoeveel je per view verdient op YouTube is iets lastiger te bepalen. Veel hangt namelijk af van het onderwerp. Voor video’s met educatieve doeleinden of over persoonlijke financiën betalen adverteerders meer dan voor een tutorial over Call Of Duty of EA FC 24. Maar laten uitgaan van het beste geval en ons aan de materie houden. Personal finance is een van de niches die je het meest opleveren.

Afhankelijk van de bron verdien je tussen 4 en 11 euro per duizend views voor een populair onderwerp als personal finance. Aan de lage kant betekent dat je dus 771.500 YouTube-views per maand zal moeten vergaren om een modaal salaris van 3.086 euro te scoren.

Ook met zoveel views per maand kan het al

VIDEO: Ik Verdubbel je Salaris, als je zegt Hoeveel je Verdient 💰🤩✨
Kalvijn

Krijg je 11 euro per duizend views? Dan zullen je video’s 280.545 keer bekeken moeten worden in een maand tijd, wil je een modaal salaris verdienen met YouTube.

Naast inkomsten uit advertenties, bestaan er nog tal van manieren op YouTube om geld te verdienen uiteraard. Gesponsorde content en affiliatie-marketing kunnen je zelfs meer opleveren dan een paar honderdduizend views. En onlangs verlaagde het platform nog de drempel voor kleine creators om ook alvast een graantje mee te pikken. Of ga je uit van een gegarandeerd succesvol kanaal? Check ook hoeveel een miljoen views op YouTube opleveren.